Wat is flexwerken?

Bij flexwerken denkt de werkgever al snel dat zijn personeel dag en nacht bereikbaar is, terwijl de werknemer hoopt de hele dag zijn eigen plan te kunnen trekken. Dit is een beetje zwart wit geschetst maar er zit zeker een kern van waarheid in. Bij flexwerken lopen werk en prive door elkaar en daardoor kan je, zonder duidelijke afspraken, in lastige situaties komen. Bij flexwerken draait het dan ook om verwachting, prestatie, motivatie en vertrouwen. Als een werkgever zijn personeel niet vertrouwd zal hij gaan controleren. Dit is op kantoor al lastig en helemaal tijdrovend bij een flexwerker. Als een flexwerker niet gemotiveerd is zullen zijn prestaties tegenvallen. Hoe kan je dit voorkomen?

Flexwerkers werken op tijden die hun het beste uitkomen, op locaties passend bij de werkzaamheden. Flexwerkers zijn dus niet altijd op kantoor en missen zo belangrijke interactie met collega’s. Hoe behoud je de eenheid in het bedrijf en hoe zorg je voor het o zo belangrijke teamgevoel?

Hieronder ga ik verder in op de voor- en nadelen van het flexwerken. Wat kan je doen om iedereen zich een onderdeel van het team te laten voelen?

Flexwerken

Heerlijk, om 11.00 in een lege supermarkt je boodschappen doen en om 14.30 de kinderen van school halen, scheelt weer in de kosten van de BSO. Dit klinkt inderdaad erg goed maar dan moet je wel bereid zijn om na het avondeten je laptop weer open te klappen en/of in het weekend het werk in te halen. Daarnaast is het voor een werkgever erg vervelend als werknemers niet bereikbaar zijn als er onvoorzien iets snel moet gebeuren. We weten allemaal dat dit vaak voorkomt in onze ongeduldige Nederlandse cultuur.

Geen inspiratie? Dat snap ik, in die vierkante witte doos die sommige mensen een werkplek noemen. Ga naar buiten, daglicht doet je goed! Werk in een cafe, als je werkzaamheden dit toelaten of vergader eens onder een boswandeling. Er zijn heel veel werkzaamheden die prima ergens anders uitgevoerd kunnen worden dan in een standaard kantoor. Sterker nog, ik ben van mening dat andere locaties veel geschikter zijn. Komt dit door het heerlijke gevoel van vrijheid of moeten we anders gaan kijken hoe we kantoren inrichten? Bij een ontwerp van een flexibel kantoor is het dus belangrijk om goed te inventariseren wat de behoeftes zijn van de medewerkers op kantoor. Wat is er nodig om het bedrijf optimaal te laten presteren? Een interieurarchitect maakt een gedegen vooronderzoek en helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Een flexibel kantoor moet een plek zijn waar medewerkers heen willen omdat het zo goed werkt, niet omdat ze er verplicht 8 uur per dag aanwezig moeten zijn.

Niemand houdt van filerijden, door flexibel om te gaan met je uren kan je files vermijden. Dit scheelt een hoop tijd en vooral irritatie, deze energie kan je verdelen over je werk en gezin. Flexwerken kan ook inhouden dat je alleen om deze file’s heen werkt en de rest van de tijd gewoon op kantoor zit.

Flexibel betekent dat iets een andere vorm kan aannemen doordat de omgeving verandert. Zo werkt het ook met flexwerken. Je kan je werk aanpassen aan je prive leven en je prive leven aan je werk aanpassen. Het belangrijkste is dat je hier een balans tussen vindt waarmee de werknemer en werkgever beide tevreden zijn. Duidelijk communiceren, vertrouwen en heldere afspraken zijn hierin onmisbaar.

Ben je benieuwd hoe ik je kan helpen met het ontwerpen van een flexibel kantoor? Neem contact met me op, dan maken we er samen iets moois van!

Teamwork

Een voetbalteam dat de hele week individueel traint zal nooit op zondag als een team presteren. Zo werkt het ook in een bedrijf. Een kantoor is niet alleen een plek waar af en toe je medewerkers komen, het is het visitekaartje van je organisatie. Dit is het eerste wat klanten van je zien en er is maar één eerste indruk. Ook is het de plek waar personeel zich verbonden voelt met het bedrijf en onderdeel wordt van het merk. Waarde en normen zijn nu eenmaal niet over Teams of Skype over te dragen.

Hoe zorg je ervoor dat flexwerkers verbonden blijven met het bedrijf?