Basiscursus kantoorinrichting

In deze cursus leer je de basis van een goed kantoorontwep.  De evolutie, het belang, verschillende werkvormen, het ontwerpproces, documenten, concepten, duurzaamheid, meubilair, materiaal, regelgeving, akoestiek en de toekomst van het kantoor komen allemaal aan bod. Ook het belangrijkste, de mens, komt terug in deze basiscursus. De cursus heeft de duur van 8 uur en telt mee als studiedag voor het architectenregister. De cursus is als een volle dag te volgen of als webinar van 8x 1 uur. Bij de webinar is er iedere dinsdag van 10.00 tot 11.00 en van 20.00 tot 21.00 een les. De Webinars starten weer in maart 2021. Vanaf 5 personen is het mogelijk om de cursus te volgen op een door u gekozen locatie in Nederland. De kosten van de lesdag en webinar zijn 275,- euro p.p. De kosten voor groepen is op aanvraag. De aanmelding is pas definitief na de betaling.

Workshop akoestiek in het kantoor

Al jaren worden werknemers in de open space gedreven waarbij er geen rekening wordt gehouden met de wensen of behoeftes om hun werkzaamheden optimaal uit te voeren. Goede akoestiek is een belangrijk onderdeel van het comfort van de werkplek. We kijken naar wat geluid is en hoe we het kantoor hier het beste tegen kunnen weren. De opgedane kennis gaan we meteen testen in een fictieve situatie. De workshop duurt 2 uur en kan op een gekozen locatie in Nederland gegeven worden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie.

Workshop design proces

Het komen tot een goed ontwerp is een traject waarbij informatie, vertrouwen en juiste beslissingen op het juiste moment centraal staan. Het proces lijkt op een stoptrein, iedere keer als je een stapje verder bent maak je de keuzes definitief en ga je naar de volgende uitdaging. Deze heldere stappen geven aan iedereen in het proces duidelijkheid. Aangezien het een creatief proces is lijkt het vaak moeilijk richting te geven maar met de juiste handvaten zul je zien dat er een duidelijke structuur te volgen is die je kan vervormen naar wat er voor jou het beste voelt. Een belangrijk onderdeel in het proces zijn de kosten en de planning, niemand zit te wachten op een mooi ontwerp dat na het design proces ver boven budget blijkt te zijn en in planning niet haalbaar. In deze workshop leer ik je de rode draad van het proces en wat de aanvullende rol van een projectmanager zou kunnen zijn.  De workshop duurt 2 uur en kan op een gekozen locatie in Nederland gegeven worden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie.

Workshop programma van eisen

Het belangrijkste voor een goed en functioneel ontwerp is het programma van eisen. Hierin staan alle onderdelen die nodig zijn om uw bedrijf en  medewerkers optimaal te laten functioneren. Ook geeft het pve een helder beeld van de benodigde vierkante meters die uw organisatie nodig heeft. In de workshop kijken we naar de verschillende werkvormen en behoeftes, hoe krijgen we de benodigde informatie van de werknemers, wat is het verschil tussen BVO en VVO en hoe verwerken we deze informatie in een duidelijke lijst. De workshop duurt 2 uur en kan op een gekozen locatie in Nederland gegeven worden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie.